Saturday, 16 August 2014

Evariena Tushiera?

Posted by Shiera Leo at 22:47
Assalamualaikum, hai semua. Nak cerita sedikit sebanyak tentang aku. Walaupun korang taknak tau haha, kene baca jugak.

Nama aku Evariena Tushiera binti Leeonis. Nama betul, bukan nickname ke nama manja ke. Banyak kejadian pasal nama aku ni. Yang latest, masa raya hari tu. Pergi beraya, then mak kawan aku tanyalah nama apa. Aku cakap la Eva, Evariena Tushiera. Dia pun kata nak tau nama betul =..= Makcik, tu nama betul saya la.

Umur takyah bagitau lah. Tapi sekarang nak masuk 4th year of study. Pandai-pandai la teka berapa umur aku haha. Oh ya, sekarang aku tengah study kat medical school dekat Moscow, Russia. Baru habis setengah, tinggal setengah lagi. Mama, dah penat belajar =='

Okay apa lagi hmm. Dulu sekolah kat SM Sains Dungun. Asal Terengganu. Lahir, membesar dan menetap di Terengganu. Orang ganu pior ni eh. Mak asal Terengganu ayah asal KL. Nama aku pelik sikit sebab ayah ada keturunan cina. Tapi tempias yang kena kat aku sikit je la.

Dah la tu. Nanti banyak-banyak korang meluat pulak.

Okbai.

Nampak tak bahagian mata je kena tempias keturunan cina.

16 comments:

Siti Aisya Ibrahim on 19 August 2014 at 12:20 said...

so, nickname yang nak panggil, eva ke shiera ke? kalau nak panggil the whole name, panjang plak...hihihii :D

Shiera Leo on 19 August 2014 at 12:26 said...

hehe smue boleh. nak panggil eva ke shiera ke riena ke ;)

nur as on 19 August 2014 at 15:03 said...

Uniknye nama :) Nama kite simple dimple jee, hehe good luck in your life!

eyqa yushaiza on 19 August 2014 at 18:11 said...

comelnya nama ;)
akak belajar dekat moscow ke? bestnyaaa.. :D

Shiera Leo on 19 August 2014 at 23:18 said...

@nur as hehe thankyou :)

Shiera Leo on 19 August 2014 at 23:19 said...

@eyqa yushaiza thanks! aah tgh belajar kat moscow :)

Teena Tna on 20 August 2014 at 00:32 said...

Kawan saya pun ramai gak study kt rusia. Unik lah nama tu.

Aina Akmal on 20 August 2014 at 11:20 said...

woahh~ uniknya nama! ^^ XD bestnye beljar dekat sana. :o

Shiera Leo on 20 August 2014 at 22:42 said...

@Teena Tna oh really? maybe sy pn ade kenal kwn awk tu hehe

Shiera Leo on 20 August 2014 at 22:43 said...

@Aina Akmal hehe thanks! best la kt sane hee

fina~chan on 22 August 2014 at 03:09 said...

wahh.. cantiknya nama awak. saya nk pggl Eva la, sbb kiut. hehe.. best la awk belajar kt oversea. nnt update laa pengalaman kt Rusia. nk baca ^^

goodluck awak! :B

Shiera Leo on 22 August 2014 at 15:57 said...

@fina~chan hehe thankyou! stay tune okay ;)

fatin wawa on 23 August 2014 at 11:41 said...

waahh..uniknya nama.. org trg eh.. sy pun org trg jgk.. hehe..;)

Shiera Leo on 23 August 2014 at 13:23 said...

@fatin wawa hehe thanks! aah org trg. nnti boleh la jumpe hee ;)

Junkyo No Hikari on 26 August 2014 at 05:58 said...

mata sepet tuh cantik :3

jeles nama cun :) hehehe XD

Hanis Amanina on 23 December 2014 at 23:46 said...

okay, memang sangat unik :D kalau awak kat czech ni, lagi la orang czech nervous nak sebut. haha. nama melayu biasa pun diorang berbelit lidah.

salam kenal awak :)
salam sayang dari czech.

hanisamanina.com

 

The Perks of being Eva Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos